czwartek, 27 stycznia 2011

Jag fick dyka på eftermiddagen!

När min Divemaster, Chris, upptäckte att jag var på ön med Cliff & Sarah, erbjöd han sig att köra mig genom ett par färdigheter så att jag kunde flytta bort av "inledande" dyk och vidare till "upptäckten" dyk och även dyka med mina vänner på deras andra morgon dyk. Jag hoppade på chansen. De färdigheter var enkla nog och jag hade gjort varianter av dem på min dyk år sedan. Först ut var clearing min mask. Andra var att ta ut min regulator och rensa bort det två olika sätt (bara andas ut att blåsa ut vattnet och sedan använda knappen på reg att rensa vatten).

wtorek, 25 stycznia 2011

På semester

När eftermiddagen avvecklades träffade vi Mike vid poolen. Han kommer över från sitt hus nästan varje dag klockan fem och berättar historier om gamla tider liksom förmedla goda råd för ställen att gå, saker att se, och de bättre restaurangerna runt ön. I slutet av vårt samtal erbjöd han oss en tur till vår restaurang för middag (Le Sud). Middagen var utmärkt, och ägaren var nådig nog att hjälpa oss försöka uttala våra rätter på franska. Det var ganska roligt att höra oss. Han körde även oss tillbaka till orten. (En ganska vanligt förekommande på ön som det visade sig. De kommer att plocka upp dig och ta dig tillbaka utan kostnad.)

poniedziałek, 24 stycznia 2011

I Pape'ete

Att lämna landet, inget incheckat bagage, var inte dåligt. Jag visste att jag var tvungen att byta terminaler i förväg, men de var precis bredvid varandra så att fungerat okej. Jag inte riktigt har tid för en sitta ner måltid på flygplatsen, och det visade sig att det inte fanns några restauranger på porten sidan av den internationella terminalen, så jag plockade upp några snacks till tidvattnet mig över tills middag på planet. Det var lätt att gå vid ankomsten till Pape'ete. Jag hittade ett trevligt ställe nere på vattnet fram för att äta middag och lyssna på lite livemusik, efter kontroll i hotellet.

wtorek, 11 stycznia 2011

Låsa mappar utan att någon programvara från tredje part

Fundera du vill låsa en mapp med namnet i ditt E: \, vars väg är E: \.
Nu öppnar Anteckningar och skriv följande

Ren. {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}

Var är mappens namn. Spara textfilen som loc.bat i samma enhet.
Öppnas ett nytt anteckningsblock textfil och skriv följande

Ren. {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}

Spara textfilen som key.bat i samma enhet.
Åtgärder för att låsa mappen:

För att låsa mappen, klicka på loc.bat och det kommer att förvandlas till ikon på Kontrollpanelen som är oåtkomlig.
För att låsa upp mappen klickar du på key.bat filen. Således mappen kommer att låsas upp och innehållet är tillgängliga

PS: Detta är inte fungerade bra i mitt system. Men min vän hävdade fortfarande med mig om att detta trick fungerar bra för honom. Så jag tänkte lägga ut den här kommer att vara användbart för andra.